26 96 18 28 info@arts-crafts.dk

AFRIKAS PERLER

Håndlavede perlekæder hentet hos 41 afrikanske kvinder i en lille landsby

Unikke perler fra afrika

I 2017 besøgte italienske Enrico og hans thailandske huske en lille landsby uden for Kampala i Afrika. Det skulle blive et møde, de aldrig glemmer

Om man tror på det eller ej, så ville skæbnen, at et tilfældigt møde på et marked skulle føre Enrico og hans hustru til en lille landsby uden for Kampala. Enrico var på sin første rejse til Uganda og havde på markedet mødt en sælger, som solgte perlekæder.  

Perlekæderne var så fine, at samtalen udviklede sig og Enrico og hans hustru få dage senere stod i landsbyen og hilste på de 41 afrikanske kvinder, hvis eneste måde at tjene til dagen og vejen på, var at lave perlekæder af papir.

Enrico og hans hustru blev utrolig fascineret af kvinderne, som trods nogle meget fattige kår, viste et enestående håndværk og engagement, at de bestilte et stort parti perlekæder til butikken i Danmark. 

rockstjerne i afrika

‘Perlerne’ blev lavet af mønstret papir, som rulles stramt om en jernspole, inden de bliver limet – perle for perle. Til sidst blev de mange perler samlet på perlekæden.

Perlekæde for perlekæde blev de alle samlet og ca et halv år senere kunne Enrico og hustruen vende tilbage.

I 2018 besøge parret igen de afrikanske kvinder for at se de færdige perlekæder. Og det var en helt særlig modtagelse, som kun er rockstjerne værdige. Med købet af perlekæderne blev både kvindernes og børnenes liv forbedret væsentligt. 

livslangt venskab

Mødet udviklede sig til et særligt venskab med kvinderne og deres familier, og i dag har C&C Arts & Crafts stadig kontakt med de afrikanske kvinder i den lille landsby i Afrika. Hvert år får de en lille hilsen og en julegave fra Danmark. 

… og ja, måske kan du finde mere af kvindernes håndværk næste gang, du besøger butikken på Hellerupvej 12.

Find gaven

Kig ind på Hellerupvej 12 – 200 meter fra strandvejen

åbningstider

MANDAG

Lukket

tirs-torsdag

10.30 - 17.30

FREDAG

14.00 - 17.30

LØRDAG

10.30 - 14.00

Kontakt

Adresse

Hellerupvej 12
2900 Hellerup